Utökad B  (B96)

Det finns en körkortsklass som heter Utökad B eller B 96. Den ger rätt till att köra bil med tillkopplat släp på en sammanlagd totalvikt av 4250 kg. Det som behövs göras är ett körprov på trafikverket. Alltså inget körkortstillstånd och inget kunskapsprov.

Utbildningen omfattar säkerhetskontroll och körning i trafik, där även ett backningsmoment ingår. Uppkörningen sker i Ystad

Krav på foto !

Man måste bli fotograferad på trafikverkets förarprovskontor i Malmö eller Kristianstad innan man gör körprovet. Adresserna är följande: Agneslundsvägen 14 i Malmö och Björkhemsvägen 17 i Kristianstad.

Gå in på trafikverket.se för information om öppettider.


Personbil med tungt släp (BE)

Vi utbildar till tungt släp (BE-behörighet), och det ger dig rätt att köra ett ekipage som har en totalvikt av max 7 ton (3,5 ton + 3,5 ton)

Ansökan om körkortstillstånd

Du måste ha ett gällande körkortstillstånd innan du kan göra kunskapsprovet och körprovet på trafikverket.  Detta ansöker du om själv på  transportstyrelsen.se

Hur går utbildningen till?

I utbildningen för BE-behörigheten ingår säkerhetskontroll, funktionsbeskrivning av olika delmoment, manöverprov i backning och körning i Ystad.

Teori

Först börjar du med teorin, vi tillhandahåller teoriböcker och teorifrågor. Du gör dessa teorifrågor via internet hemma.
När du anser att du är redo för att skriva ditt kunskapsprov, bokar du detta själv via trafikverket.se. eller så kan vi hjälp dig att boka.  

Praktik

När du fått ditt kunskapsprov godkänt är det dags att börja köra, kontakta trafikskolan för att boka körtid på 0417-138 38